Responsive Advertisement

Μέθοδοι προώθησης ιστοσελίδων


Μέθοδοι προώθησης ιστοσελίδων

Ο όρος «προώθηση ιστοσελίδων» αναφέρεται στην διαφήμιση (προώθηση) προϊόντων ή υπηρεσιών μέσω του Διαδικτύου και έχει ευρύ πεδίο εφαρμογής, αφού δεν αφορά μόνο την εμπορία μέσω διαδικτύου, αλλά περιλαμβάνει επίσης και την πραγματοποιούμενη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και ασύρματων μέσων εμπορία. 

Η διαφήμιση ιστοσελίδων συνδέει τις δημιουργικές και τεχνικές πτυχές του διαδικτύου, συμπεριλαμβανομένου της κατασκευής και της ανάπτυξης ιστοσελίδων ως μέσου προώθησης με στόχο τη διαφήμιση και τις πωλήσεις διαδικτυακά. Επίσης αναφέρεται και στην τοποθέτηση προϊόντων και υπηρεσιών στις μηχανές αναζήτησης ως Search Engine Marketing (SEM) , Search Engine Optimization (SEO), διαφημίσεις σε banner σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες, e-mail marketing, κινητή διαφήμιση, στρατηγικές και Web 2.0. 

Στην αγγλική γλώσσα ο όρος είναι επίσης γνωστός και ως internet marketing, web marketing, online marketing, web advertising, ή e-marketing. Εκτός από τις μηχανές αναζήτησης, στις μέρες μας πολύ σημαντικό εργαλείο προώθησης αποτελούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως facebook, Twitter, Instagram κτλ, με πολύ ουσιαστικά αποτελέσματα αναφορικά με την γνωστοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών. 

Στη συνέχεια θα σας περιγράψω με απλά λόγια τις πιο σημαντικές μεθόδους προώθησης ιστοσελίδων καθώς η προώθηση ιστοσελίδων είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας, για την επιτυχία μίας online επιχείρησης.  Ξεκινάω λοιπόν με τη μέθοδο,μέσω των μηχανών αναζήτησης η οποία κατατάσσει τις ιστοσελίδες ψηλά στις μηχανές αναζήτησης και το σημαντικότερο, παρέχεται δωρεάν. Όπως έχω ήδη αναφέρει η υψηλή κατάταξη από τις μηχανές αναζήτησης, ονομάζεται Search Engine Optimization (SEO). 

Μια άλλη μέθοδος είναι μέσω των pay per click (PPC) μηχανών η οποία είναι ουσιαστικά διαφήμιση επί πληρωμής και χρησιμοποιείται όταν οι ιστοσελίδες δεν κατατάσσονται ψηλά απο τις μηχανές αναζήτησης. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα σχετικά με την PPC διαφήμιση καθώς αν για κάποιο λόγο σταματήσει η ρευστότητα, η επιχείρηση αυτόματα σταματάει να λειτουργεί, αφού σταματά η ροή επισκεπτών προς την ιστοσελίδα. Ακολουθεί μια άλλη μέθοδος που λέγεται affiliate marketing ,με την οποία οι άλλοι μπορεί να γίνουν “συνεργάτες” και να προωθούν τα προϊόντα σας με μια προμήθεια.

 Ουσιαστικά αυτή η μέθοδος δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί απο οποιαδήποτε επιχείρηση παρά μόνο σε αυτές που πουλάνε οτιδήποτε. Μία πολύ σημαντική μέθοδος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση ιστοσελίδων, είναι το email marketing. 

Αυτή η συγκεκριμένη μέθοδος, απαιτεί την εγκατάσταση ενός μηχανισμού newsletter, έτσι ώστε να στέλνετε email στους (υποψήφιους) πελάτες σας με προσφορές και άλλα νέα. Αυτός ο τρόπος σας βοηθάει να χτίσετε σχέσεις και να κρατήσετε επαφές με τους πελάτες ή υποψήφιους πελάτες σας, δημιουργώντας μια μεγάλη λίστα από emails. 

Σε αυτό το σημείο είναι απαραίτητο να αναφέρω μια εξίσου σημαντική μέθοδος προώθησης ιστοσελίδων, αυτό είναι το video marketing , που στην ουσία είναι η μετατροπή του περιεχομένου της ιστοσελίδας σας σε μορφή Video και η υποβολή της σε video sites όπως είναι για παράδειγμα το Youtube.  

Ανακεφαλαιώνοντας, για τη δική σας ενημέρωση , υπάρχουν πραγματικά πολλά που μπορεί να κάνει κανείς για να προωθήσει μία ιστοσελίδα και τα οποία εάν τα χρησιμοποιήσετε σωστά μπορείτε να δημιουργήσετε μία κερδοφόρα διαδικτυακή επιχείρηση. 

Ωστόσο ,να μην ξεχάσετε ότι το κατά πόσο θα δουλέψει μία τεχνική προώθησης, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το είδος του website που έχετε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια